Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Ο κατάλογός μας (PDF) | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Σπογγοκαλλιέργεια


Σπογγοκαλλιέργεια

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 023027

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 16,00
Η Τιμή μας: 14,40
Κερδίζετε : 1,60 (10%)
9789601217314
Ελένη Βουλτσιάδου, Ελένη Λαγουτάρη

Περιγραφή
Reviews

Σπογγοκαλλιέργεια

Συγγραφέας: Ελένη Βουλτσιάδου, Ελένη Λαγουτάρη
ISBN: 9789601217314
Σελίδες: 202
Σχήμα: 17 Χ 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2008Οι σπόγγοι κατέχουν εξέχουσα θέση στο σύγχρονο βιοτεχνολογικό γίγνεσθαι κυρίως λόγω της ιδιότητάς τους να παράγουν βιοδραστικές ουσίες με πιθανές θεραπευτικές και άλλες ιδιότητες. Παρόλα αυτά επειδή οι συγκεντρώσεις των ουσιών αυτών στους ζωντανούς σπόγγους είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, η εξασφάλιση επαρκών ποσοτήτων κάποιων ουσιών με βιοδραοτικό ενδιαφέρον θα απαιτούσε τη συλλογή μεγάλων ποσοτήτων σπόγγων με αποτέλεσμα την καταστροφική μείωση των πληθυσμών τους.


Από την άλλη μεριά η ζήτηση για σπόγγους του μπάνιου ποτέ δεν καλύφτηκε από την παραγωγή, πολύ περισσότερο στις μέρες μας που οι πληθυσμοί τους παρουσιάζουν σημαντική μείωση κυρίως λόγω των πρόσφατων μαζικών επιδημιών, ενώ οι παραδοσιακοί αλιείς των σπόγγων στρέφονται σε άλλα επαγγέλματα για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Ακόμη, έχει προταθεί ότι η ικανότητα των σπόγγων να διηθούν το νερό, κατακρατώντας τα οργανικά μερίδια, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τον καθαρισμό περιοχών που υφίστανται οργανικού τύπου ρύπανση.

Όλοι οι παραπάνω πρακτικοί λόγοι, μαζί με το μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι σπόγγοι λόγω της φυλογενετικής θέσης τους στη βάση του ζωικού βασιλείου, έχουν οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου εντατικοποίηση της έρευνας που έχει στόχο την ανεύρεση και τελειοποίηση μεθόδων καλλιέργειάς τους στο πεδίο και στο εργαστήριο, τις τελευταίες δεκαετίες. Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται μια σύνοψη της γνώσης που υπάρχει στον τομέα της σπογγοκαλλιέργειας, από τις πρώτες προσπάθειες στο τέλος του 19ου αιώνα μέχρι τα σύγχρονα επιτεύγματα.
free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...