Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Ο κατάλογός μας (PDF) | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Σιτηρά (χειμερινά - εαρινά)


Σιτηρά (χειμερινά - εαρινά)

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 024023

Ρωτήστε μας για διαθεσιμότητα και τιμή.
9789603570790
Δέσποινα Παπακώστα - Τασοπούλου
Περιγραφή
Reviews

Σιτηρά (χειμερινά - εαρινά)

Συγγραφέας: Δέσποινα Παπακώστα - Τασοπούλου
ISBN: 9789603570790
Σελίδες: 415
Σχήμα: 17 Χ 25
Εξώφυλλο: Σκληρό
Έτος έκδοσης: 2008


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο σύγγραμμα στο οποίο παρουσιάζονται τα χειμερινά και εαρινά σιτηρά: το σιτάρι, το κριθάρι, το καλαμπόκι, το ρύζι, η βρώμη, η σίκαλη, το σόργο, το κεχρί και το τριτικάλε.
Στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου παρατίθενται γενικά στοιχεία που αφορούν στην εξάπλωση και στη σπουδαιότητα των σιτηρών σε παγκόσμιο επίπεδο και στη χώρα μας. Στο δεύτερο κεφάλαιο δίνονται κοινά στοιχεία για τη μορφολογία, τον τρόπο ανάπτυξης, την προσαρμοστικότητα, την καλλιεργητική τεχνική, τις ασθένειες και τις συνθήκες αποθήκευσης των σιτηρών. Στα κεφάλαια που ακολουθούν παρουσιάζονται αναλυτικά τα εννέα σιτηρά: για κάθε ένα παρατίθεται η προέλευση του, η οικονομική του σημασία και οι χρήσεις του. Περιγράφονται τα βοτανικά χαρακτηριστικά, τα στάδια ανάπτυξης των φυτών σε συνδυασμό με τους παράγοντες που τα επηρεάζουν. Συζητούνται οι οικολογικές απαιτήσεις, αναλύονται οι εδαφοκλιματικές συνθήκες και προτείνονται καλλιεργητικές τεχνικές προσαρμοσμένες στο οικολογικό περιβάλλον της χώρας μας. Αναφέρονται οι εχθροί και οι ασθένειες των φυτών, δίνονται στοιχεία για τα επιζητούμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και αναφέρονται οι κυριότεροι τρόποι αξιοποίησής τους.
Το βιβλίο περιέχει περισσότερες από 300 έγχρωμες φωτογραφίες για τη διευκόλυνση του αναγνώστη και αναμένεται να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε φοιτητές, γεωπόνους, ερευνητές, αγρότες και όσους ασχολούνται, άμεσα ή έμμεσα με τη γεωργία.

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...