Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Στοιχεία ελαιοκομίας


Στοιχεία ελαιοκομίας

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 015071

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 80,00
Η Τιμή μας: 63,20
Κερδίζετε : 16,80 (21%)
9789609324793
Γιώργος Κωστελένος

Περιγραφή
Reviews

Στοιχεία ελαιοκομίας

Συγγραφέας: Γιώργος Κωστελένος
ISBN: 9789609324793
Σελίδες: 432
Σχήμα: 21 X 29
Εξώφυλλο: Σκληρό
Έτος έκδοσης: 2011

Σε αυτή την έκδοση θα βρείτε µεταξύ άλλων περισσότερους από 40 πίνακες, αναλυτικές φωτογραφίες καρπών, τοµών, φύλλων και ταξιανθιών, αλλά και τα βασικά αγρονοµικά χαρακτηριστικά για 80 Ελληνικές ποικιλίες ελιάς.
Η ελιά (Olea europaea L.), δένδρο σύµβολο της Μεσογείου, απαριθµεί περισσότερες από 600 ποικιλίες σε όλο τον κόσµο, από τις οποίες περίπου 100 είναι Ελληνικής καταγωγής. Ο αριθµός αυτός είναι πολύ µεγάλος για την γεωγραφική έκταση της Ελλάδας και δικαιολογείται από το γεγονός ότι η Ελλάδα θεωρείται δευτερογενές κέντρο καταγωγής της, µε µακραίωνη παράδοση στην ελαιοκαλλιέργεια.
Στο βιβλίο αυτό ο γεωπόνος Γιώργος Δ. Κωστελένος προσεγγίζει, αρχικά, την ιστορία των ελληνικών ποικιλιών ελιάς, από την αρχαιότητα µέχρι σήµερα και στη συνέχεια περιγράφει, όσο το δυνατόν αναλυτικά, 80 Ελληνικές ποικιλίες ελιάς, ορισµένες από τις οποίες απειλούνται µε εξαφάνιση.

Ο Γιώργος Κωστελένος γεννήθηκε στο Γαλατά Τροιζηνίας στις 10 Αυγούστου 1963 και προέρχεται-κατάγεται από αγροτική οικογένεια. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη Γεωπονική Σχολή της Πίζας στην Ιταλία και τις συνέχισε στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απ` όπου και αποφοίτησε το 1988.
Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 ξεκίνησε να ασχολείται με την παραγωγή πολλαπλασιαστικού ελιάς. Η ενασχόλησή του με την ελιά δεν περιορίζεται μόνο στην τυπική παραγωγή σύγχρονου φυτωριακού υλικού αλλά επεκτείνεται στην έρευνα, τη μελέτη, τη διάδοση και τη διάσωση των Ελληνικών ποικιλιών ελιάς. Δημιούργησε στο φυτώριό του στην Τροιζηνία μία συλλογή ποικιλιών ελιάς, από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, που απαρτίζεται από 100 περίπου Ελληνικές και 140 ξένες ποικιλίες.
Εχει γράψει πολλά άρθρα, τα περισσότερα από τα οποία αφορούν την ελιά, την ελαιοκαλλιέργεια και της δυνατότητες ανάπτυξής της στην Ελλάδα.

 

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...