Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Διαχρονική εξέλιξη συμπεριφοράς καταναλωτή και ποιοτικές έρευνες marketing


Διαχρονική εξέλιξη συμπεριφοράς καταναλωτή και ποιοτικές έρευνες marketing

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 002029

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 17,00
Η Τιμή μας: 15,30
Κερδίζετε : 1,70 (10%)
9603514292
Χρήστος Φωτόπουλος, Αθανάσιος Κρυστάλλης

Περιγραφή
Reviews

Διαχρονική εξέλιξη συμπεριφοράς καταναλωτή και ποιοτικές έρευνες marketing

Συγγραφέας: Χρήστος Φωτόπουλος, Αθανάσιος Κρυστάλλης
ISBN: 9603514292
Σελίδες: 230
Σχήμα: 17 X 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2002

 

Περιγραφή
Ολοκληρωμένη προσέγγιση της αγοραστικής συμπεριφοράς των καταναλωτών στα προϊόντα διατροφής - θεωρία της συμπεριφοράς των καταναλωτών, θεωρία «των αλυσίδων Μέσων- στόχου», κλιμακωτή μέθοδος συλλογής πληροφοριών. Εφαρμογή ποιοτικής έρευνας στην ελληνική αγορά κρασιού.


Περιεχόμενα:


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 9
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΠΙΝΑΚΩΝ 15
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΧΗΜΑΤΩΝ 19
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ 23
ΠΡΟΛΟΓΟΣ 25


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
1.1 Οι Πρόσφατες Κοινωνικές Αλλαγές
και το Ελληνικό Διατροφικό Πρότυπο 33
1.2 Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Διατροφικό Πρότυπο -
Συμπέρασμα 50

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2
ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
2.1 Εισαγωγή 55
2.1.1 Ο Επιστημονικός Κλάδος της Συμπεριφοράς
Καταναλωτών 56
2.1.1.1 Η Τυπική Θεωρία της Κατανάλωσης
και τα προβλήματά της 58
2.1.1.2 Εναλλακτική θεωρία για τη συμπεριφορά
των καταναλωτών 59
2.1.1.3 Ατζέντα των θεμάτων της "νέας έρευνας
για τη συμπεριφορά των καταναλωτών" 61
2.1.1.4 Διαφορετικές πρακτικές κατανάλωσης 65
2.2 Η Συμπεριφορά των Καταναλωτών σε Σχέση
με τα Αγροτικά Προϊόντα και Τρόφιμα 67
2.2.1 Διαφορετικά μοντέλα συμπεριφοράς
καταναλωτών - εννοιολογικό πλαίσιο 68
2.2.2 Διαδικασία λήψης αποφάσεων σε σχέση
με την τροφή 74
2.2.2.1 Αναγνώριση των αναγκών 74
2.2.2.2 Αναζήτηση πληροφοριών για εναλλακτικές
επιλογές 74
2.2.2.3 Κριτήρια αξιολόγησης για τις εναλλακτικές
επιλογές 75
2.2.2.4 Αξιολόγηση I: ιδιότητες, συνέπειες και αξίες 77
2.2.2.5 Αξιολόγηση II: τρόποι αντίληψης
και διαμόρφωση στάσης 78
2.2.2.6 Επιλογή 81
2.2.3 Οι ιδιότητες των τροφίμων που επηρεάζουν την
διαδικασία λήψης αποφάσεων των καταναλωτών 82
2.2.3.1 Φυσιολογικά αποτελέσματα 82
2.2.3.2 Αισθητική αντίληψη 83
2.2.4 Παράγοντες που σχετίζονται με τα πρόσωπα
και επηρεάζουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων
του καταναλωτή 84
2.2.4.1 Βιολογικοί παράγοντες 84
2.2.4.2 Ψυχολογικοί παράγοντες: προσωπικότητα 85
2.2.4.3 Ψυχολογικοί παράγοντες: τρόπος ζωής 89
2.2.4.4 Κοινωνικο-δημογραφικές επιρροές:
ο κύκλος της οικογένειας. 92
2.2.4.5 ’λλες κοινωνικο-δημογραφικές επιρροές 98
2.2.5 Εξωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν
τις αποφάσεις των καταναλωτών 98
2.2.5.1 Πολιτισμός 99
2.2.5.1 Παράγοντες που σχετίζονται
με το μάρκετινγκ 101
2.3 Τυπολογία Καταναλωτών και Διαδικασίας
Λήψης Αποφάσεων 105
2.3.1 Τα κίνητρα των καταναλωτών για αγορές 106
2.3.2 Τύποι αποφάσεων των καταναλωτών 110
2.3.3 Προσεγγίσεις στους τρόπους λήψης αποφάσεων 111
2.3.3.1 Η "προσέγγιση μέσω των χαρακτηριστικών
του καταναλωτή" στους τρόπους λήψης
αποφάσεων 113
2.3.3.2 Η "προσέγγιση της τυπολογίας
του καταναλωτή" 115

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3
ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ MARKETING με έμφαση
στη ΜΕΘΟΔΟ ΤΩΝ "ΑΛΥΣΙΔΩN ΜΕΣΩΝ-ΣΤΟΧΟΥ"
και την "ΚΛΙΜΑΚΩΤΗ" ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ
3.1 Εισαγωγή 119
3.1.1 Έρευνα Αγοράς: Παραλλαγές και Αμφισβητήσεις 119
3.2 Ποιοτική Έρευνα 124
3.2.1 Επαγωγικές Διαδικασίες της Ποιοτικής Έρευνας 126
3.2.1.1 Aνάλυση 126
3.2.1.2 Ερμηνεία 129
3.2.1.3 Αποτίμηση 130
3.2.2 Ενοποίηση των ποιοτικών και ποσοτικών μεθόδων 131
3.3 Θεωρία των "Αλυσίδων Μέσων-στόχου"
& "Κλιμακωτή" Κλιμάκωσης 134
3.3.1 Έρευνα Προσωπικών Αξιών 135
3.3.1.1 Εννοιολογικό Πρότυπο
της θεωρίας των Αλυσίδων Μέσων-στόχου 137
3.3.1.2 Πρότυπα Γνωστικής Δομής και Ποιότητας
των Προϊόντων 141
3.3.2 Κλιμακωτή τεχνική συνεντεύξεων 142
3.3.2.1 Περιβάλλον Κλιμακωτής Συνέντευξης
και Τεχνικές Διερεύνησης 144
3.3.2.2 Περιγραφή της Μεθόδου Κλιμάκωσης 147
3.3.2.3 Κριτήρια αποτίμησης της προγνωστικής
αξίας των πληροφοριών Κλιμάκωσης 154
3.3.3 Εφαρμογές Κλιμάκωσης 161
3.3.3.1 Τμηματοποίηση με Βάση τα Οφέλη 161
3.3.3.2 ’λλες Εφαρμογές Κλιμάκωσης 165

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ "ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΜΕΣΩΝ-ΣΤΟΧΟΥ" ΣΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ
ΑΠΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
4.1 Ο Ελληνικός και ο Ευρωπαϊκός Κλάδος του Κρασιού 169

4.2 Σκοποί και Στόχοι της Έρευνας 173

4.3 Μεθοδολογία 175
4.3.1 Επιλογή του δείγματος και ερωτηματολόγιο 175
4.3.2 Επιλογή ιδιοτήτων του κρασιού ως σημείο
εκκίνησης της τεχνικής κλιμάκωσης 176
4.3.3 Επιλογή του τύπου κλιμάκωσης, στελέχωση,
περιγραφή της διαδικασίας 178
4.4 Εμπειρικά Αποτελέσματα και Ανάλυση 180
4.4.1 Περιγραφή του δείγματος, συμπεριφορά
αγοράς τροφίμων και βιολογικών προϊόντων
και απόψεις γύρω από αυτά 180
4.4.2 Ανάλυση της σημασίας που αποδόθηκε
σε κάθε ιδιότητα του κρασιού 184
4.4.3 Κωδικοποίηση των πληροφοριών κλιμάκωσης -
εξαγωγή συνεπειών και αξιών 188
4.4.4 Χρήση του λογισμικού Laddermap - Πίνακας
Συνεπειών 192
4.4.5 Ιεραρχικός Χάρτης Αξιών (ΙΧΑ) 193
4.5 Συζήτηση 199
4.5.1 Ο Ιεραρχικός Χάρτης Αξιών των αγοραστών
βιολογικών προϊόντων 199
4.5.2 Ο Ιεραρχικός Χάρτης Αξιών των μη-αγοραστών,
βασικές διαφορές με τους αγοραστές 200
4.6 Συμπεράσματα - Στρατηγικές 203
4.6.1 Συμπεράσματα 203
4.6.2 Στρατηγικές 204
4.7 Περιορισμοί - Ερευνητικές Προεκτάσεις 207


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 211
ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ 229

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...