Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 2ος

2ος ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΕΜΒΡΥΟΠεριγραφή


Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΜΒΡΥΟ και το βιβλιοπωλείο CITY LIGHTS προκηρύσσουν τον 2ο λογοτεχνικό διαγωνισμό εφήβων και νέων της Δυτικής Αθήνας.


Σκοπός του διαγωνισμού


Να ενθαρρύνει τους νέους να εκφράσουν τη συγγραφική τους ικανότητα καθώς και την καλλιτεχνική τους ευαισθησία μέσα από τη λογοτεχνική έκφραση και την πνευματική δημιουργία.


Θέμα του 2ου διαγωνισμού είναι: “ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ”
Κατηγορίες με βάση την ηλικία


1. Οι ανήλικοι/ες συμμετέχοντες/ουσες του Γυμνασίου συμμετέχουν στην κατηγορία ΓΥΜΝΑΣΙΟ
2. Οι συμμετέχοντες/ουσες των Νυχτερινών Γυμνασίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ, και Σχολών ΙΕΚ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ/ΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ/ΕΣ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ (ΜΕΧΡΙ 29 ΕΤΩΝ) συμμετέχουν στην κατηγορία ΛΥΚΕΙΟ+.

Κατηγορίες με βάση το έργο


Όλα τα είδη λογοτεχνίας (ποίημα, διήγημα, νουβέλα κ.λπ.) είναι αποδεκτά αρκεί να εντάσσονται στη λογοτεχνία του Φανταστικού.

Δικαίωμα συμμετοχής


Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι/ες οι έφηβοι/ες και νέοι/ες των δήμων Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας, Ιλίου, Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Πετρούπολης.


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


1. Κατηγορία
Κάθε συμμετέχων/ουσα μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό ανάλογα με την ηλικιακή κατηγορία του/της (Α κατηγορία: Γυμνάσιο, Β κατηγορία: Λύκειο+)

2. Πρωτότυπα και αυθεντικά
Τα κείμενα θα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα, να είναι πρωτότυπα έργα των δημιουργών καθώς και να μην έχουν δημοσιευθεί/εκδοθεί ή υποβληθεί ή βραβευτεί σε άλλο διαγωνισμό.
Δεν λαμβάνονται υπόψη κείμενα, εάν διαπιστωθεί ότι δεν είναι απολύτως αυθεντικά και γνήσια δημιουργήματα των ίδιων των μαθητών. Θεωρείται ακόμη ως παρατυπία να έχουν ενσωματωθεί στο σώμα ενός μαθητικού κειμένου κάποια αποσπάσματα από άλλους συγγραφείς.

3. Έκταση
Τα έργα δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 2.500 λέξεις.

4. Περιεχόμενο
Κείμενα με περιεχόμενο υβριστικό, ρατσιστικό, απρεπές, που προσβάλλει τρίτους ή ομάδες τρίτων δεν θα γίνεται δεκτό από την κριτική επιτροπή.

5. Υποβολή Έργων
Πότε; Η υποβολή των έργων θα γίνει ηλεκτρονικά από τις 15.12.2022 έως και τις 30.04.2023. Καμία συμμετοχή δεν θα γίνει δεκτή μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας.
Πώς; Τα κείμενα θα υποβληθούν ηλεκτρονικά ως επισυναπτόμενα στη διεύθυνση support@embryopub.gr. Σε ένα email θα επισυνάπτονται 2 αρχεία:
1. Αρχείο που θα φέρει τον τίτλο του έργου: Θα έχει μέσα μόνο το έργο και θα υπογράφεται υποχρεωτικά ΜΟΝΟ με ψευδώνυμο στο κάτω μέρος της τελευταίας σελίδας του. ΔΕΝ θα αναγράφονται τα πραγματικά στοιχεία του δημιουργού, προκειμένου η αξιολόγηση να είναι αδιάβλητη.
2. Ξεχωριστό αρχείο που θα φέρει τον τίτλο Στοιχεία διαγωνιζομένου: Θα έχει μέσα τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου, δηλαδή το πραγματικό ονοματεπώνυμο του διαγωνιζομένου/ το ψευδώνυμό του/ το όνομα του έργου του/ email και τηλέφωνο επικοινωνίας/ Σχολείο/ Ηλικία.

Στο θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος να αναγράφονται: «ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ» και το ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ που έχει επιλέξει ο/η δημιουργός.
Μια εκτύπωση του έργου θα σταλεί ή θα παραδοθεί σε φάκελο κλειστό στη διεύθυνση ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ CITY LIGHTS – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΜΒΡΥΟ, Ιερά οδός 286 Αιγάλεω, 12243, τηλ. 2105315012.
Εντός του φακέλου μέσα σε μικρότερο σφραγισμένο φάκελο θα περιλαμβάνονται η υπεύθυνη δήλωση που αναφέρεται στην παράγραφο 6, Το Ψευδώνυμο, το πραγματικό Ονοματεπώνυμο, το Σχολείο φοίτησης, την Ηλικία και στοιχεία τηλεφωνικής και ηλεκτρονικής Επικοινωνίας.

6. Ειδικά θέματα
• Οι συμμετέχοντες/ουσες που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό οφείλουν να ενημερώσουν πλήρως τους γονείς/κηδεμόνες τους για το περιεχόμενο και τους όρους του διαγωνισμού και να έχουν τη συναίνεσή τους αν δεν έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους.
• Οι ενήλικοι/ες δημιουργοί αποστέλλουν υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599 με το παρακάτω κείμενο:
«Δηλώνω ότι το έργο που καταθέτω είναι πρωτότυπο και δεν θίγει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων, και επιτρέπω τη δημοσίευση και παρουσίαση του έργου και των προσωπικών στοιχείων μου, τόσο στο διαδίκτυο όσο και στον αναμνηστικό τόμο, χωρίς αξιώσεις από τον εκδοτικό οίκο».
• Οι ανήλικοι/ες δημιουργοί αποστέλλουν υπεύθυνη δήλωση γονέα/κηδεμόνα του Ν.1599 με το παρακάτω κείμενο:
«Δηλώνω ότι το έργο που καταθέτει το τέκνο μου …… είναι πρωτότυπο και δεν θίγει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων, και επιτρέπω τη δημοσίευση και παρουσίαση του έργου του και των προσωπικών στοιχείων του, τόσο στο διαδίκτυο όσο και στον αναμνηστικό τόμο, χωρίς αξιώσεις από τον εκδοτικό οίκο».
• Σε περίπτωση που υπάρχει παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας η κριτική επιτροπή και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΜΒΡΥΟ δεν φέρουν καμία ευθύνη και έχουν δικαίωμα αποκλεισμού της συμμετοχής.
• Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΜΒΡΥΟ δικαιούνται να εκδώσουν το έργο, έχοντας ως μόνη υποχρέωσή τους την αναφορά των στοιχείων του/της δημιουργού σε κάθε μορφή ανάρτησης ή έκδοσης, χωρίς καμία άλλη απαίτηση εκ μέρους του/της.
• Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες εφόσον κριθεί αναγκαίο.


Αξιολόγηση - Βράβευση


Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από κριτική επιτροπή φιλολόγων, λογοτεχνών και άλλων πνευματικών προσωπικοτήτων και για λόγους αδιαβλητότητας θα ανακοινωθεί μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών.

1. Κατά την απόλυτη κρίση της κριτικής επιτροπής θα βραβευθούν τρία κείμενα από κάθε κατηγορία (3 βραβεία για το Γυμνάσιο, 3 βραβεία για το Λύκειο+). Θα απονεμηθούν πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο συνοδευόμενα από δωροεπιταγές βιβλίων 200?, 100? και 25?.
2. Κατά την απόλυτη κρίση της κριτικής επιτροπής μερικά μη βραβευθέντα έργα θα λάβουν τιμητική διάκριση.
3. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Οι συμμετέχοντες/ουσες που θα αποσπάσουν βραβεία, διακρίσεις και αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής θα ενημερωθούν εγκαίρως για την ημερομηνία, την ώρα, τον τρόπο και τον τόπο απονομής των βραβείων τους. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΕΜΒΡΥΟ και του βιβλιοπωλείου CITY LIGHTS, καθώς και στην εφημερίδα Αιγάλεω.


Έκδοση


Τα βραβευθέντα έργα, καθώς και μέρος των διακριθέντων, ανάλογα με το πλήθος τους, θα εκδοθούν σε αναμνηστικό τόμο από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΜΒΡΥΟ. Η επιλογή των κειμένων θα εκφράζει τις προτιμήσεις και την αισθητική της κριτικής επιτροπής.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων, ώστε η συμμετοχή σε αυτόν να θεωρείται έγκυρη. Σε άλλη περίπτωση η κριτική επιτροπή έχει δικαίωμα απόρριψης της συμμετοχής του/της εκάστοτε δημιουργού.

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΜΒΡΥΟ διατηρούν το δικαίωμα μεταβολής των ημερομηνιών διεξαγωγής του διαγωνισμού.
 

Δεν υπάρχουν προϊόντα Κάτω από αυτήν την Κατηγορία.

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...