Ποιοτικός έλεγχος και τεχνολογία αλιευμάτων
Ποιοτικός έλεγχος και τεχνολογία αλιευμάτων
Συγγραφέας: Κυριάκος Π. Βαρελτζής
ISBN: 9603570389
Σελίδες: 167
Σχήμα: 17 X 25
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 1999
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας των αλιευμάτων και των μεθόδων ποιοτικής αξιολόγησης των προϊόντων αλιείας, δημιούργησε την ανάγκη συγγραφής του βιβλίου αυτού. Η ύλη έχει επιλεγεί με τρόπο ώστε να είναι περιορισμένη αλλά ικανή να βοηθήσει τον φοιτητή, τον ειδικό επιστήμονα και τον κτηνίατρο να κατανοήσουν τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την παραγωγή, συντήρηση και ποιοτική αξιολόγηση των αλιευμάτων και των προϊόντων τους,
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Διαχείριση της ολικής ποιότητας (total management)
Γενικές αρχές του συστήματος ανάλυσης του κινδύνου (HACCP)
Εισαγωγή στη μεθοδολογία των εξετάσεων με τις αισθήσεις
Εκτίμηση της ποιότητας των ιχθύων
Η ψύξη και η κατάψυξη ως μέσα συντήρησης των αλιευμάτων
Προϊόντα θαλάσσιων οργανισμών που παράγονται με βιοτεχνολογικές μεθόδους
Αξιοποίηση ιχθύων μικρής εμπορικής αξίας και κατανάλωσης
Παράρτημα
Εμπορεύσιμα είδη ιχθύων
Εμπορεύσιμα είδη μαλακίων