My account | View cart
Search for pattern: Advanced search
Embryo Publications Home | About Us | Contact Us | Site map | Language: English Ελληνικά

Λειτουργικές ιδιότητες νερού, πρωτεϊνών, σακχάρων, λιπιδίων και φυσικών χρωστικών


Λειτουργικές ιδιότητες νερού, πρωτεϊνών, σακχάρων, λιπιδίων και φυσικών χρωστικών

View larger image

CODE: 015086

List price: 43,00
Our price: 38,70
You save: 4,30 (10%)
9789604183692
Ευστράτιος Κυρανάς

Description
Reviews

Λειτουργικές ιδιότητες νερού, πρωτεϊνών, σακχάρων, λιπιδίων και φυσικών χρωστικών
Επίδραση στην ποιότητα και τη θρεπτική αξία των τροφίμων

Author: Ευστράτιος Κυρανάς
ISBN: 9789604183692
Pages: 414
Format: 17 X 24
Binding: Hardback
Pub. Year: 2011



Αναμφισβήτητα, οι πρωτογενείς και δευτερογενείς μεταβολίτες των τροφίμων ασκούν καθοριστική επίδραση τόσο στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, όσο και στη θρεπτική τους αξία. Μεγάλο τμήμα των ερευνητικών προσπαθειών αναλώνεται στην ανεύρεση νέων φυσικών πηγών αυτών των ενώσεων, αλλά και στη δημιουργία παρόμοιων συνθετικών. Παράλληλα όμως, επιχειρείται και η βελτίωση των μεθόδων επεξεργασίας και συντήρησης των τροφίμων, καθώς και η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, με στόχο όχι μόνο τη θετική συμβολή τους στην οργανοληπτική ποιότητα των τροφίμων, αλλά και για διασφάλιση της υψηλής βιοδιαθεσιμότητας αυτών των ενώσεων.

Το βιβλίο αυτό στοχεύει στην αναβάθμιση και οργάνωση της γνώσης, για καλύτερη κατανόηση της επίδρασης που ασκούν η σύσταση, η δομή, καθώς και οι "φιλικές" ή "εχθρικές" σχέσεις των συστατικών των τροφίμων, στη φυσικοχημική και λειτουργική συμπεριφορά τους. Η γνώση αυτή αποτελεί βασική προϋπόθεση για να μπορεί να κατανοηθεί ευχερώς η ρυθμιστική επίδραση των μεταβολών τους κατά την επεξεργασία και συντήρηση των τροφίμων, τόσο στην οργανοληπτική ποιότητα, όσο και στη θρεπτική τους αξία.

Στο πρώτο κεφάλαιο αναλύεται η σχέση της δομής του νερού με τις λειτουργικές του ιδιότητες, οι οποίες συνδέονται άμεσα με την υδροφιλική ή υδροφοβική συμπεριφορά των υπόλοιπων συστατικών των τροφίμων. Το δεύτερο κεφάλαιο αφιερώνεται στα αμινοξέα και τις πρωτεΐνες, το τρίτο στους υδατάνθρακες, το τέταρτο στα λιπίδια και το πέμπτο στις φυσικές χρωστικές των τροφίμων. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...