Tο κρασί και η παραγωγή του
Tο κρασί και η παραγωγή του
Συγγραφέας: Αλέξανδρος Σ. Αλεξάκης
ISBN: 9789607012517
Σελίδες: 220
Σχήμα: 14 Χ 21
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2001
Κρασί το ελληνικό παραδοσιακό ποτό. Από πού ήλθε; Πώς γίνεται; Τι είναι; Ο μούστος, ένας χυμός με σακχαρώδη συστατικά, πώς μεταβάλλεται σε ένα άλλο είδος με αλκοολούχα; Τι ρόλο παίζει εδώ η φύση; Ποιος παράγοντας της φύσης κάνει αυτή τη μεταβολή; Πώς επεμβαίνει ο άνθρωπος; Τι έχει επινοήσει; Πώς κατευθύνει την απόδοση αυτής της φυσικής δραστηριότητας; Ένας οδηγός που αναφέρεται σ’ όλα αυτά αρχίζοντας από το σταφύλι και καταλήγοντας στη φιάλη του τραπεζιού.
Περιεχόμενα
ΤΟ ΣΤΑΦΥΛΙ.21
Ο ΤΡΥΓΗΤΟΣ.27
Ο ΜΟΥΣΤΟΣ.36
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΟΥ.60
ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΖΥΜΩΣΗΣ.65
Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΥ.75
ΤΟ ΧΗΜΕΙΟ.99
ΤΟ ΚΡΑΣΙ.138
ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΝΑ ΒΑΡΕΛΙ ΚΡΑΣΙ.174
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ.183
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ.198