Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Εργαστηριακή μικροβιολογία τροφίμων


Εργαστηριακή μικροβιολογία τροφίμων

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 220002

Ρωτήστε μας για διαθεσιμότητα και τιμή.
9789609495233
Δημήτριος Τυμπής, Ελευθέριος Πετράκης, Σπυρίδων Κοντελές
Περιγραφή
Reviews

Εργαστηριακή μικροβιολογία τροφίμων

Συγγραφέας: Δημήτριος Τυμπής, Ελευθέριος Πετράκης, Σπυρίδων Κοντελές
ISBN: 9789609495233
Σελίδες: 128
Σχήμα: 17 Χ 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2011



Το βιβλίο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ περιγράφει τις βασικές μικροβιολογικές αναλύσεις τροφίμων που συνήθως πραγματοποιούνται σε αντίστοιχα εργαστήρια. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αναλύσεις της «Ολικής Μεσόφιλης Χλωρίδας», Εντεροβακτηριοειδών, L.monocytogenes, Salmonellae, Staphylococcus aureus, καθώς και άμεσες μικροσκοπικές μεθόδους (Howard) κ.α.
Η συγγραφή της μεθοδολογίας των αναλύσεων έγινε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι περιεκτικές, κατανοητές και κυρίως εφαρμόσιμες, ακόμα και από ανθρώπους με πολύ μικρή εμπειρία σε αναλύσεις του είδους αυτού. Κάθε ανάλυση περιλαμβάνει περιληπτική εισαγωγή, με έμφαση στη σκοπιμότητα πραγματοποίησής της, περιγραφή των υλικών και των τεχνικών που απαιτούνται για τη διενέργειά της και ολοκληρώνεται με την ανάγνωση και ερμηνεία των αποτελεσμάτων.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

1. Εισαγωγή
2. Κανόνες ασφαλείας κατά την εργασία στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας
3. Βασικές διαδικασίες και χειρισμοί στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας
4. Δειγματοληψία
5. Παρασκευή δεκαδικών αραιώσεων
6. Ολική αρίθμηση μεσόφιλων μικροβίων ( ΟΜΧ)
7. Επιλογή τρυβλίων και αρίθμηση αποικιών
8. Ολική αρίθμηση ψυχρότροφων μικροβίων
10. Κολοβακτηριοειδή. Εντερικής προέλευσης κολοβακτηριοειδή. E scherichia coli
11. Απομόνωση και αρίθμηση του Staphylococcus aureus
12. Αρίθμηση ζυμών και μυκήτων
13. Μέτρηση μυκηλιακών υφών σε τοματοπολτό και φυτικούς χυμούς
κατά Howard
14. Εντερικής προέλευσης στρεπτόκοκκοι
15. Οξυγαλλακτικά βακτήρια
16. Απομόνωση και αρίθμηση του Bacillus cereus
17. Απομόνωση και ταυτοποίηση Salmonella spp. σε τρόφιμα
18. Απομόνωση και ταυτοποίηση Listeria monocytogenes σε τρόφιμα
19. Aπομόνωση, ταυτοποίηση και αρίθμηση του Vibrio parahaemolyticus
20. Αναερόβια βακτήρια
21. Μικροβιολογική εξέταση επιφανειών και εξοπλισμού στη Βιομηχανία Τροφίμων
22. Σύγχρονες μέθοδοι μικροβιολογικού ελέγχου
23. Βιβλιογραφία

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...