Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Μικροβιολογία τροφίμων


Μικροβιολογία τροφίμων

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 220005

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 20,00
Η Τιμή μας: 18,00
Κερδίζετε : 2,00 (10%)
9789609495998
Σπυρίδων Κοντελές, Ελευθέριος Πετράκης, Δημήτριος Τυμπής

Περιγραφή
Reviews

Μικροβιολογία τροφίμων
Μεθοδολογία και τεχνικές αναλύσεων

Συγγραφέας: Σπυρίδων Κοντελές, Ελευθέριος Πετράκης, Δημήτριος Τυμπής
ISBN: 9789609495998
Σελίδες: 192
Σχήμα: 17 Χ 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2016

Το βιβλίο ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - Μεθοδολογία και τεχνικές αναλύσεων, περιγράφει τις βασικές μικροβιολογικές αναλύσεις τροφίμων που συνήθως πραγματοποιούνται σε αντίστοιχα εργαστήρια. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αναλύσεις της «Ολικής Μεσόφιλης Χλωρίδας», Εντεροβακτηριοειδών, L.monocytogenes, Salmonellae, Staphylococcus aureus, καθώς και άμεσες μικροσκοπικές μεθόδους (Howard) κ.α.
Η συγγραφή της μεθοδολογίας των αναλύσεων έγινε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι περιεκτικές, κατανοητές και κυρίως εφαρμόσιμες, ακόμα και από ανθρώπους με πολύ μικρή εμπειρία σε αναλύσεις του είδους αυτού. Κάθε ανάλυση περιλαμβάνει περιληπτική εισαγωγή, με έμφαση στη σκοπιμότητα πραγματοποίησής της, περιγραφή των υλικών και των τεχνικών που απαιτούνται για τη διενέργειά της και ολοκληρώνεται με την ανάγνωση και ερμηνεία των αποτελεσμάτων. Επίσης, κατά την συγγραφή δόθηκε έμφαση, ώστε ο εξοπλισμός που απαιτείται για την πραγματοποίησή τους να είναι διαθέσιμος, ακόμα και σε εργαστήρια μικροβιολογικών αναλύσεων με την ελάχιστα απαιτούμενη υποδομή.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Κανόνες ασφαλείας κατά την εργασία στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Βασικές διαδικασίες και χειρισμοί στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Δειγματοληψία
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 Παρασκευή δεκαδικών αραιώσεων
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 Ολική αρίθμηση μεσόφιλων μικροβίων (ΟΜΧ)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 Επιλογή τρυβλίων και αρίθμηση αποικιών
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 Ολική αρίθμηση ψυχρότροφων μικροβίων
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 Κολοβακτηριοειδή. Εντερικής προέλευσης κολοβακτηριοειδή, Escherichia coli
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 Απομόνωση και αρίθμηση του Staphylococcus aureus
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 Αρίθμηση ζυμών και μυκήτων
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 Μέτρηση μυκηλιακών υφών σε τοματοπολτό και φυτικούς χυμούς κατά Howard
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 Εντερικής προέλευσης στρεπτόκοκκοι (Εντερόκοκκοι)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13 Οξυγαλακτικά βακτήρια
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14 Απομόνωση και αρίθμηση του Bacillus cereus
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 15 Απομόνωση και ταυτοποίηση Salmonella spp. σε τρόφιμα
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 Απομόνωση και ταυτοποίηση Listeria monocytogenes σε τρόφιμα ΚΕΦΑΛΑΙΟ 17 Aπομόνωση, ταυτοποίηση και αρίθμηση του Vibrio parahaemolyticus
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 18 Αναερόβια βακτήρια
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 19 Μικροβιολογική εξέταση επιφανειών και εξοπλισμού στη Βιομηχανία Τροφίμων
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 20 Σύγχρονες μέθοδοι μικροβιολογικού ελέγχου
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 21 Μικροβιολογικές αναλύσεις
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 22 Μικροβιολογικοί δείκτες
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...