Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Θερμοκρασία: η καρδιά της οινοποίησης


Θερμοκρασία: η καρδιά της οινοποίησης

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 205001

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 30,00
Η Τιμή μας: 27,00
Κερδίζετε : 3,00 (10%)
9789608769311
Jacques Blouin, Jean-Michel Maron

Περιγραφή
Reviews

Θερμοκρασία: η καρδιά της οινοποίησης

Συγγραφέας: Jacques Blouin, Jean-Michel Maron
ISBN: 9789608769311
Σελίδες: 215
Σχήμα: 17 Χ 25
Εξώφυλλο: Σκληρό
Έτος έκδοσης: 2009Η θερμοκρασία είναι, σήμερα, ο πιο σημαντικός παράγοντας στη διαδικασία της οινοποίησης. Σε όλες τις φάσεις δημιουργίας ενός κρασιού, από τη συγκομιδή των σταφυλιών και την παραλαβή της πρώτης ύλης στο οινοποιείο, μέχρι την ωρίμαση, την παλαίωση και τη γευστική δοκιμή του τελικού προϊόντος, απαιτούνται διαφορετικές, διαδοχικές θερμοκρασίες, αρκετά συγκεκριμένες, οι οποίες, μάλιστα, πρέπει να επιτευχθούν κάτω από διαφορετικές κάθε φορά κλιματολογικές συνθήκες.

Η μέχρι σήμερα εμπειρική προσέγγιση επίτευξης βέλτιστων θερμοκρασιών έχει δώσει πλέον τη θέση της σε νέες και καινοτόμες οικονομικές και τεχνολογικές λύσεις.

Με αφετηρία την πείρα τους και κάποια συγκεκριμένα εργαλεία που εφηύραν για να προσδιορίσουν τις θερμικές ανάγκες οίνων και κτιρίων (λογισμικά BTC και ΒΑΤΙΜ), οι δύο Γάλλοι συγγραφείς, Ζακ Μπλουέν και Ζαν-Μισέλ Μαρόν, προτείνουν μέσα από το βιβλίο αυτό μια σύνθεση των πιο πρόσφατων εξελίξεων σχετικά με:

- τις επιπτώσεις της θερμοκρασίας στην παραγωγή οίνων,
- τον υπολογισμό των θερμικών αναγκών ενός οινοποιείου,
- τον εξοπλισμό του οινοποιείου και τα εργαλεία παραγωγής, τους εναλλάκτες και τη ρύθμιση της θερμοκρασίας καθ' όλη τη διάρκεια της οινοποίησης,
- τις οικονομικές, περιβαλλοντικές και κανονιστικές πτυχές της θερμοκρασίας (ενεργειακό κόστος, μονώσεις, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.ά.).

Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο είναι ο έλεγχος και η ρύθμιση της θερμοκρασίας με στόχο τη σταθερή παραγωγή καλύτερων κρασιών.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί έργο αναφοράς για όλους τους επαγγελματίες του οινικού κλάδου, που βρίσκονται συστηματικά αντιμέτωποι με πρακτικά προβλήματα στο οινοποιείο και ένα εγχειρίδιο οινολογικών πρακτικών για όλους τους φοιτητές οινολογίας.

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...