Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Βιολογική καλλιέργεια της ελιάς


Βιολογική καλλιέργεια της ελιάς

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 404003

Τιμή: 25,00
9786185063535
Γιώργος Δαουτόπουλος, Τάκης Χαραντώνης

Περιγραφή
Reviews

Βιολογική καλλιέργεια της ελιάς

Συγγραφέας: Γιώργος Δαουτόπουλος, Τάκης Χαραντώνης
ISBN: 9786185063535
Σελίδες: 224
Σχήμα: 17 X 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2020


Ένα καλογραμμένο βιβλίο-οδηγός για την εγκατάσταση νέων ελαιώνων και τη διαχείριση ώριμων φυτειών είναι στη διάθεση όσων θέλουν να παράξουν έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (EVOO) το οποίο μπορεί να διατεθεί ως προστατευτικό και ενισχυτικό της υγείας.
Οι συγγραφείς ένωσαν τις γνώσεις και εμπειρίες τους από την μακροχρόνια ενασχόληση τους με τη γεωργία της πράξης και της αειφορίας, για να μεταφέρουν στους Έλληνες φροντιστές των ελαιώνων τεκμηριωμένες γνώσεις που δεν θα βρουν σε άλλα βιβλία τα οποία κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.
Στόχος του βιβλίου είναι να σας εφοδιάσει με τις αναγκαίες γνώσεις και πρακτικές για να φροντίσετε το ευλογημένο δένδρο, το οποίο για χιλιετίες καλλιεργείται στα Ελληνικά εδάφη και είναι τόσο στενά συνδεδεμένο με τον πολιτισμό (υλικό και άυλο) των ανθρώπων αυτού του τόπου. Είναι ένας πλήρης οδηγός της καλλιέργειας από τη φύτευση μέχρι τη ελαιοτρίβιση.
Δεκάδες προτάσεις πρακτικού ενδιαφέροντος κάνουν το βιβλίο πολύτιμο σύμβουλο για κάθε ελαιοκαλλιεργητή. Μάλιστα υπάρχουν και αναφορές οι οποίες γίνονται για πρώτη φορά στην Ελληνική βιβλιογραφία, όπως η χαλάρωση και ο αερισμός του εδάφους, ο εμβολιασμός των ριζών με δεκάδες ωφέλιμους μικροοργανισμούς, η χρήση σκόνης πετρωμάτων και παραμαγνητικών υλικών που ενισχύουν την ανάπτυξη των ελαιόδεντρων, μειώνουν το κόστος παραγωγής και βελτιώνουν την ποσότητα και ποιότητα της παραγωγής.
Το βιβλίο είναι γραμμένο σε γλώσσα απλή και κατανοητή, όπως και τα προηγούμενα βιβλία μας τα οποία έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από τους φροντιστές της γης, οι οποίοι αναζητούν έγκυρη και τεκμηριωμένη γνώση.

Βασικά Περιεχόμενα

Κεφάλαιο 1ο Εισαγωγή σελ. 10
Κεφάλαιο 2ο Εγκατάσταση Ελαιώνα σελ. 32
Κεφάλαιο 3ο Καλλιεργητικές Φροντίδες σελ. 40
Κεφάλαιο 4ο Φυτοπροστασία, σελ. 72
Κεφάλαιο 5ο Ειδικά Θέματα Θρέψης, σελ. 22
Κεφάλαιο 6ο Συλλογή και Μετασυλλεκτικοί Χειρισμοί, σελ. 22
Κεφάλαιο 7ο Πρόταση Συμπληρωματικής Αειφορικής Διαχείρισης, σελ. 8


Πρωτοποριακά Θέματα που θίγονται στο βιβλίο και για πρώτη φορά στην Ελληνική βιβλιογραφία: Χαλάρωση και αερισμός του εδάφους, Εμβολιασμός των ελαιόδεντρων με Ωφέλιμους Μικροοργανισμούς, Εφαρμογή σκόνης πετρωμάτων και παραμαγνητικών υλικών, Παρουσίαση των Ωφέλιμων Εντόμων στους Βιολογικούς Ελαιώνες, Παρασκευή φυσικών προστατευτικών ουσιών, Αειφορική διαχείριση ελαιώνα.

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...