Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Κρασί και εξουσία


Κρασί και εξουσία

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 205002

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 24,88
Η Τιμή μας: 22,39
Κερδίζετε : 2,49 (10%)
9789608769328
Jonathan Nossiter

Περιγραφή
Reviews

Κρασί και εξουσία

Συγγραφέας: Jonathan Nossiter
ISBN: 9789608769328
Σελίδες: 467
Σχήμα: 14 X 22
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2010

"Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε μέσα από μια προσωπική περιπέτεια, δηλαδή τον έρωτά μου με το κρασί και το σινεμά, ιδωμένα μέσα από το πρίσμα της Γαλλίας, χώρα που έκανα δική μου από τα παιδικά μου χρόνια. Θέλησα να παντρέψω τα ενδύμυχα συναισθήματά μου με σκέψεις που αφορούν την ομορφιά, την εξουσία, τη γεύση και το γούστο. Κατά κάποιο τρόπο, το βιβλίο αυτό είναι ένα προσκλητήριο να εξεγερθούμε ενάντια στους φόβους μας ώστε να ξαναβρούμε την ελευθερία -δηλαδή τη βαθύτερη έννοια- της γεύσης.
Σκηνοθέτης και κάποτε οινοχόος, τυχαίνει να μπορώ να δω το κρασί από μέσα, αλλά και από έξω. Αναλογιζόμενος πώς θα μπορούσα να μιλήσω γι' αυτό (αλλά και για το, θέλησα κατ' αρχάς να το επανατοποθετήσω μέσα σε ένα ευρύτερο πολιτιστικό πλαίσιο, που να μην αφορά μόνο τον κλειστό κύκλο των οινόφιλων γευσιγνωστών.
Ιδού, λοιπόν, ένα είδος αντι-οδηγού κρασιού όπου, μεταξύ άλλων, στις σελίδες του μπορεί κανείς να βρει: μια επανεξέταση της έννοιας του τερουάρ/αμπελοτοπιού• τις ρίζες του ντοκιμαντέρ Mondovino• μια προσωπική περιπλάνηση σε διάφορους χώρους της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει τα καλύτερα, αλλά και τα χειρότερα κρασιά. μερικά πορτρέτα (φίλων, εχθρών, ηρωικών οινοπαραγωγών)• και, τέλος, μια κατά μέτωπον επίθεση εναντίον κάθε είδους απατεωνιάς: οικονομικής, πνευματικής (όπως όταν οι σκηνοθέτες γράφουν βιβλία) ή, ακόμα, και γαστρονομικής, όπως στα εστιατόρια εκείνα, τα τρία αστέρια των οποίων δεν λάμπουν παρά μόνο χάρη στη σκανδαλώδη τους πολιτική".

Jonathan Nossiter

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...