Τα βρώσιμα άγρια χόρτα της Κισάμου
Τα βρώσιμα άγρια χόρτα της Κισάμου
Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης
ISBN: 9786185364267
Σελίδες: 72
Σχήμα: 21 X 29
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2020
Σε όλο τον κόσμο, όπως και στην Ελλάδα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν στην διατροφή τους τα άγρια χόρτα ωμά ή μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Στην Κρήτη, που αναμφίβολα έχει ένα εξαίρετο φυσικό περιβάλλον και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χλωρίδες του κόσμου, η πλούσια σε βρώσιμα άγρια χόρτα χλωρίδα παρείχε πάντα στο κρητικό νοικοκυριό τη δυνατότητα να τα συμπεριλαμβάνει στη διατροφή από αρχαιοτάτων χρόνων.
Περιεχόμενα
Αβρωνιά
Αγόγλωσσος
Αγριαγκινάρα
Άγριο σπανάκι
Αγριόβλητο
Αγριόβρουβα
Αγριοκάρδαμο
Αγριολάχανο
Αγριομαϊντανός
Αγριόπρασο
Αγριοσέλινο
Ακουρνόποδας
Ασκορδούλακας
Ασκορδούλακας άσπρος
Ασκόλυμπρος
Βρούβα
Βυζιά
Γαλατσίδα
Γέροντας
Γλυστρίδα
Κάππαρη
Καυκαλήθρα
Κλουβίδα
Κοκκινογούλι
Κορακούλι
Κουτσουνάδα
Κρίταμος
Λαγουδόχορτο
Λάπαθο
Λειβαδίτης
Μαντηλίδα
Μάραθο
Μελισσόχορτο
Μολόχα
Ξυνίδα
Πεντάνευρο
Περδικούλι
Πετρομάρουλο
Πετροφιλιά
Πηγουνίτης
Πικρόβρουβα
Πικροράδικο
Πιρουνάκι
Ραδίκι
Ραπανίδα
Σπαράγγι
Σταμναγκάθι
Σταρίδα
Σταφυλίνακας
Στριφτούλι
Στρουφούλι
Στύφνος
Τσιχλάντερο
Τσουκνίδα
Τσόχος
Φτέρη
Χάτζηκας
Χηνοπόδιο
Χοιρομουρίδα
Βιβλιογραφία