Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Οικογένεια Παναγή


Οικογένεια Παναγή

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 001173

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00
Η Τιμή μας: 13,50
Κερδίζετε : 1,50 (10%)
9786185252670
Παναγιώτης Καγιάφας

Περιγραφή
Reviews

Οικογένεια Παναγή
Οργανοποιοί «Εκ Μάκρης της Μ. Ασίας»

Συγγραφέας: Παναγιώτης Καγιάφας
ISBN: 9786185252670
Σελίδες: 144
Σχήμα: 17 X 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2024

Στις προσφυγικές παραγκουπόλεις που δημιουργήθηκαν μετά τα γεγονότα του 1922, βρέθηκαν και αρκετοί οργανοποιοί. Σε εκείνες τις φτωχογειτονιές με τις πρόχειρα κατασκευασμένες παράγκες θα πρωτοσυναντήσουμε τα ονόματα πολλών Ελλήνων και Αρμένιων οργανοποιών που μετέπειτα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της τέχνης τους αλλά και της μουσικής της χώρας μας. Μεταξύ αυτών η οικογένεια Παναγή, με τον γεννήτορα Πανηγύρη Παναγή και τους δύο γιους του Γιώργο και Βασίλη αλλά και τον ανεψιό τους Λάζαρο Καβάση, άφησε σημαντικό το αποτύπωμά της στην οργανοποιία της χώρας μας και τα όργανα που κατασκεύασαν είναι σήμερα περιζήτητα και συλλεκτικά.

Το παρόν βιβλίο αποτελεί μια προσπάθεια καταγραφής της ιστορίας της οικογένειας Παναγή, την πορεία τους από τη Μάκρη της Μ. Ασίας, στη Δραπετσώνα και την Αθήνα, καθώς και την εξέλιξη της οργανοποιίας τους, σε σχέση με τις γενικότερες συνθήκες της εποχής τους και τα τεκταινόμενα στη μουσική ζωή του τόπου μας, ώστε να αναδειχθεί η σημαντική συμβολή τους στον πολιτισμό μας.

Η οργανοποιία είναι απαραίτητο και προαπαιτούμενο στοιχείο της μουσικής δημιουργίας και για το λόγο αυτό είναι σημαντική η συμβολή της στον πολιτισμό μας. Κατά συνέπεια και οι φορείς της, οι οργανοποιοί. Σε όλες τις ιστορικές μουσικές περιόδους οι μουσικοί συνεργάζονται με τους οργανοποιούς, σε μια διαρκή και ουσιαστική αλληλεπίδραση για την εξέλιξη των υπαρχόντων, αλλά και τη δημιουργία νέων οργάνων. Με αυτόν τον τρόπο ικανοποιούνται οι ανάγκες των ίδιων των μουσικών, του εκάστοτε μουσικού έργου, αλλά και οι γενικότερες καλλιτεχνικές απαιτήσεις της κάθε εποχής.

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...